Tuesday, June 19, 2012

Q&A The 19 Realities of the Truth

(9/05/12)

The 19 Realities of the Truth [Part1]

Question 1: If I wanted to send the written Quran in Arabic (ie: the mushaf) in mail (within a country or outside), is this ok? I mean I don't know in which state the package will be during the shipment process. Or if I send a letter to a friend and Allah or Muhammad SAW is written in it. I don't know the condition of the envelope during the shipment process whether it'll be on the ground or not?
Answer 1: When the Prophet Sulayman wrote a letter to Bilqis, he wrote Bismillahir Rahmani Rahim and sent it. It is ok to send the letter if you don't have someone to deliver it physically.


"Verily! It is from Sulaiman (Solomon), and verily! It (reads): In the Name of Allah, the Most Beneficent, the Most Merciful; (An-Naml 27:30)


Question 2: A sister seriously followed my close friend for marriage. But the brother insisted that he will never marry a sister without hijab, but since the sister has been following him, she has been giving me a lot of promises that if the brother marries her, she will immediately put on hijab. She was able to use me to convince the brother till he accepted based on the promise. It’s very disappointing that after the marriage, the sister is still refusing to start hijaab and I really think that I am the cause of everything. I fear that I have messed my friend up; he is in a very unhappy marriage. Can you imagine, we went to the market and spent a lot of money on abayas and the veil (hijaab dresses), and she is still dressing however she likes. I just don’t know what to do. It’s even difficult for me to meet the brother I am always guilty. WHAT CAN I DO?Answer 2: This problem must be solved by the local scholars. She should be reminded that she should keep her promise because of the hadith that says that the promise we should keep the most are those related to the marriage contract.


The Prophet said, "Whoever has the following four (characteristics) will be a pure hypocrite and whoever has one of the following four characteristics will have one characteristic of hypocrisy unless and until he gives it up. 1. Whenever he is entrusted, he betrays. 2. Whenever he speaks, he tells a lie. 3. Whenever he makes a covenant, he proves treacherous. 4. Whenever he quarrels, he behaves in a very imprudent, evil and insulting manner." [Bukhari, Book 2, Hadith #33]


This sister is very weak in imaan, and she has to be helped to improve on this. She is not a good role model for the kids. If necessary, then call arbitrators from both families, pronounce one divorce if she still doesn't change. He can take back his wife if she starts to wear the hijab, you are not allowed to pronounce 3 divorces in one sitting.


If you fear a breach between them twain (the man and his wife), appoint (two) arbitrators, one from his family and the other from her's; if they both wish for peace, Allah will cause their reconciliation. Indeed Allah is Ever All¬Knower, Well¬Acquainted with all things. (An-Nisa 4:35)


Narrated Abdullah ibn Abbas: Tawus said: Abu Sahba' said to Ibn Abbas: Do you know that a divorce by three pronouncements was made a single one during the time of the Prophet (SAW), and of Abu Bakr and in the early days of the caliphate of Umar? He replied: Yes. [Sunan Abu Dawud (Vol. 1, pg. 669) No. 2200]


RULES OF DIVORCE: http://www.authentictauheed.com/2011/07/119-rules-of-divorce.htmlhttp://www.authentictauheed.com/2011/07/123-divorce-revisited.html


Question 3: Shaikh I had a dream that the disbelievers were trying to burn the masjids with woods but my bother and I wanted to hide the woods from the disbelievers, but we saw 2 men from Russia who come in and told us that they wanted to help the Muslims with democracy and I was mad. I said I do not care about your democracy and all I want is Allah’s law. Can you tell me the meaning of this dream?
Answer 3: Your dream is clear, even a 12 year old can interpret it. You’re living in darul harb.And the kuffar there are going to give the Muslims a hard time.They will give you democracy as the way for achieving what you need.


Question 4: Sheikh, is a Muslim allowed to call oneself a salafi?
Answer 4: These labels were not used at the time of the Rasul (saw), however if your intention is to say that you practice Islam like how the pious predecessors used to, then it’s fine, they believed in jihad, khilafah etc. Do not be a Saudi Salafi be a Salafi Jihaadi.






(10/05/12)


The 19 Realities Of The Truth [Part 2]


Question 1: I know to sell a T.V to a Muslim is not permitted as it brings much temptation and evil; however what is the ruling on selling it to a disbeliever? Is it permissible to eat from this money?
Answer 1: It seems like you are living in darul harb, these rules do not apply to you with halal and haram. You can sell it to anybody when you are living in darul harb you can sell anything to a kaafir.


Question 2: What would you say to a Muslim who says that America is strong and that they are too far ahead of us to even think about fighting them?
Answer 2: You should ask your local sheikh about this. The kuffar are paranoid about this room, so approach your local shaikh not Shaikh Faisal. The sun newspaper attends class every night, even the classes about marriage.


Question 3: As salaamu alaykum sheikh you mentioned war booty, and right hand possess. With AIDS and different STD's so prevalent today, is it really advisable for Mujahideen to take right hand possess?
Answer 5: The rules of right hand possess will continues till the day of judgement.The Sahabahs used to auction right hand possess, just as you would auction goats and sheep etc.This topic is very big; you do not need to marry your right hand possess to go to bed with her.Allah says:


And those who guard their chastity (i.e. private parts, from illegal sexual acts) (Al-Mu'minun 23:5)Except from their wives or (the captives and slaves) that their right hands possess, for then, they are free from blame; (Al-Mu'minun 23:6)


Question 4: Asalam alaikum shaikh, what is the best way to approach someone who has post-traumatic stress disorder? jzk.
Answer 4: These things take place when a person goes through things such as seeing a car accident etc. People on the battlefield suffer from this a lot; you need to mix with pious people.Do not live like a hermit.


Ibn Umar (RA) narrated the Prophet (SAW) said, “The believer that mixes with people and endures the hardship they cause, he is better than the believer who does not mix with people and so does not endure the hardship they cause." [Musnad Ahmad (5/365) No. 23147, Sunan Ibn Majah (5/160) No. 4032, Sunan Tirmidhi (4/243) No. 2507]


Question 5: Assalamu alaikum sheikh, if a husband wants to take his wife on hajj with him but can’t afford, is it wajib on him to go his own if he can afford it?
Answer 5: You should go by yourself if you can afford it, but it is better for you to take your wife.