Wednesday, April 2, 2014

Islamic Quiz {April 02 2014} By Shaikh Faisal


ISLAMIC QUIZ

APRIL 02 2014/ 03 JUMADA AL AKHIRAH 1435

1) WHAT ARE THREE NAMES FOR THE FIRST SURAH OF THE QURAN?

ANSWER 1:

Umm ul Quran, al-Fatiha, and ash-Shifa, the seven often repeated verses

2) FIVE OCCASION WHEN A MUSLIM IS SUPPOSE TO SAY "AUDHUBILLAHI MIN ASH SHAYTAANIR RAJEEM"?

ANSWER 2:

When the donkey bray, Bad Dream, Angry, Waswasa, spotting a black dog

3) FOUR OCCASION WHEN YOU ARE SUPPOSED TO SAY "BISMILLAH"?

ANSWER 3:

Before Slaughter, Eating, Drinking, Sexual Intercourse, before wudhu (hanbali madhab)

QUESTION 4) WHAT ARE THE FIVE WORLDS ALLAH SPEAKING ABOUT WHEN HE SAYS "ALHAMDULILLAHIR RABIL 'ALAMIN"?

ANSWER 4:

Angel, Jinn, Man, Plants, and Animal world

QUESTION 5) WHAT IS THE MEANING OF THE ARABIC WORD "FIQH AL WAQEE"?

ANSWER 5:

The fiqh of current events on the ground

QUESTION 6) WHAT IS THE MEANING OF THE ARABIC WORD " ATH-THAQALAIN "?

ANSWER 6:

Mankind and Jinnkind

QUESTION 7) WHICH SURAH DRIVES AWAY SHAYTAAN FROM YOUR HOME?

ANSWER 7:

Surah al-Baqarah

QUESTION 8) WHICH SURAH IS USED FOR PROTECTION FROM POVERTY?

ANSWER 8:

Surah al Waqiya

QUESTION 9) WHICH SURAH IS USED FOR PROTECTION FROM BLACK MAGIC AND EVIL EYE?

ANSWER 9:

Surah al Falaq and Surah an Nass

QUESTION 10) WHICH SURAH PROTECTS YOU FROM THE FITNA OF THE DAJJAL?

ANSWER 10:

Surah al-Kahf

QUESTION 11) WHICH SURAH PROTECTS YOU FROM THE PUNISHMENT OF THE GRAVE?

ANSWER 11:

Surah al Mulk

QUESTION 12) FIVE REASON WHY THE QURAN IS A WISE BOOK?

ANSWER 12:

Allah is the Author, Accurate Prediction, Quran agrees with modern science, Quran doesn't contradict itself, Revealed in Arabic, Some surahs were revealed in Makkah and some in Medina, Quran abrogates past sharia, Quran coincide with your natural instinct, Quran did not put on you a burden more than you can bear

QUESTION 13) WHICH COMPANION WAS GIVEN THE NAME DHOO NURAIN?

ANSWER 13:

Uthman (RA) because he married two of the daughters of Prophet (saws)

QUESTION 14) WHICH COMPANION WAS THE KEEPER OF SECRET FOR THE PROPHET (SAWS)?

ANSWER 14:

Hudhaifah ibn Yaman (RA)

QUESTION 15) FOR EVERY PROPHET THERE IS A DISCIPLE, WHO IS THE DISCIPLE OF PROPHET (SAWS)?

ANSWER 15:

Zubair ibn Awwam (RA)

QUESTION 16) FOR EVERY UMMAH THERE IS A TRUSTEE, WHO IS THE TRUSTEE FOR HIS (SAWS) UMMAH?

ANSWER 16:

Abu Ubaidah ibn Jarrah (RA)

QUESTION 17) WHICH SAHABA IS CALLED AS-SADDIQ?

ANSWER 17:

Abu Bakr (RA)

QUESTION 18) WHICH SAHABA WOULD HAVE BEEN A PROPHET AFTER HIM IF ANY?

ANSWER 18:

Umar (RA)

QUESTION 19) WHICH SAHABA WOULD BE KILLED BY A REBELLIOUS GROUP?

ANSWER 19:

Ammar ibn Yaser (RA)

QUESTION 20) GIVE A PREDICTION OF THE QURAN THAT CAME TO PASS?

ANSWER 20:

Rome would defeat Persia, Abu Lahab would die as a kafir

QUESTION 21) THREE HADITH TO PROVE THAT HADITH AHAD IS PART OF OUR AQEEDAH?

ANSWER 21:

Actions are by intention was only told to Umar (RA), Facing Makkah told by one man, desert man sighted the moon for Ramadan

QUESTION 22) HOW TO REFUTE A PERSON WHO BELIEVES THE PROPHET (SAWS) IS ALIVE IN THE GRAVE AND KNOWS EVERYTHING HAPPENING AND HE HAS ALL HIS FACULTIES?

ANSWER 22:

Surah 3:144 and hadith -->

Abu Huraira narrated that the Prophet said, "On the Day of Resurrection a group of companions will come to me, but will be driven away from the Lake-Fount, and I will say, 'O Lord (those are) my companions!' It will be said, 'You have no knowledge as to what they innovated after you left; they turned apostate as renegades (reverted from Islam)." 

[Sahih Bukhari (8/120) No. 6585]

QUESTION 23) HOW TO REFUTE A PERSON WHO MAKES DUA TO THE PROPHET (SAWS) IN THE GRAVE?

ANSWER 23: 

Surah al Fatir verse 14

If you invoke (or call upon) them, they hear not your call, and if (in case) they were to hear, they could not grant it (your request) to you. And on the Day of Resurrection, they will disown your worshipping them. And none can inform you (O Muhammad SAW) like Him Who is the All­Knower (of each and everything).

(Fatir 35:14)

Narrated By Anas: Whenever drought threatened them, 'Umar bin Al-Khattab, used to ask Al-Abbas bin 'Abdul Muttalib to invoke Allah for rain. He used to say, "O Allah! We used to ask our Prophet to invoke You for rain, and You would bless us with rain, and now we ask his uncle to invoke You for rain. O Allah ! Bless us with rain." And so it would rain.

[Sahih Bukhari, Vol 2, Book 17, Hadith #123]

QUESTION 24) HOW TO REFUTE A PERSON WHO SAYS "ALLAH IS EVERY WHERE" AND SOME SAY "ALLAH IS NO WHERE"?

ANSWER 24: 

Surah Taha verse 5

The Most Beneficent (Allah) Istawa (rose over) the (Mighty) Throne (in a manner that suits His Majesty).

(Ta-Ha 20:5)
 
it is narrated that the companion Mu`awiyah ibn al-Hakam, (RA) slapped his servant girl who used to tend his sheep, and as a result went to the Prophet (SAWS) and asked what should be done as an atonement for having slapped her. The Prophet replied, "Bring her to me" so Mu`awiyah brought her to the Prophet. The Prophet then asked her, "Where is Allah?" and she replied "Above the Sky" then the Prophet asked her, "Who am I?" and she replied, "You are Allah’s Messenger", so the Prophet said, "Free her, for verily she is a true believer."

[Sahih Muslim (1/381) No. 537]

QUESTION 25) HOW TO REFUTE A SHIA IMAM WHO SAY THEY ARE INFALLIBLE?

ANSWER 25:

Hassan ate food which had poison and died
 
QUESTION 26) HOW DO YOU REFUTE A PERSON WHO SAYS "DEMOCRACY IS SHURA SYSTEM"?

ANSWER 26:

They vote on passing law such as making homosexuality legal, and democracy is majoritarian and Allah cursed the majority

QUESTION 27) WHAT IS THE FIRST FOOD FOR THOSE WHO ENTER PARADISE?

ANSWER 27:

Fish liver

QUESTION 28) WHY SOMETIME THE KID RESEMBLE THE FATHER OR MOTHER?

ANSWER 28:

Whoever ejaculates first

QUESTION 29) WHAT IS THE GRAVE THAT MOVED WITH THE INHABITANT INSIDE OF IT?

ANSWER 29:

Yunus in the belly of the whale

QUESTION 30) WHAT IS THE DHIKR OF PARADISE?

ANSWER 30:

Subhanallah walhamdulillah wala ilaha illallah wallahu Akbar

QUESTION 31) FIVE FRUITS FROM THE FRUITS OF PARADISE?

ANSWER 31:

The fig, the banana, the pomegranate, the olive, the grape
  
QUESTION 32) WHICH PROPHET WILL BE THE FIRST TO BE CLOTHED IN THE DAY OF JUDGEMENT?

ANSWER 32:

Ibrahim (AS)

QUESTION 33) WHICH PROPHET WILL HANG ON TO ONE OF THE PILLAR OF ALLAH'S ARSH?

ANSWER 33:

Musa (AS)

QUESTION 34) 10 MINOR SIGNS BEFORE DAY OF JUDGEMENT?

ANSWER 34:

1- Slave girl will give birth to her master

2- Advent of Muhammed (saws)

3-  Jerusalem will be conquered

4- Bare footed arab constructing tall buildings

5- Appearance of the kahwarij

6- Muslim will follow the people of the book down a lizard hole

7- Give salam to someone you know only

8- Ignorance will become widespread  

9- People won't know why they are killed or why they kill

10- Two people having intercourse in public

QUESTION 35) SEVEN MAJOR SIGN BEFORE THE DAY OF JUDGEMENT?

ANSWER 35:

1- Appearance of the Mahdi

2- Appearance of Dajjal

3- Appearance of Isa (AS)

4- Yajuj and Majuj

5- the beast

6- the smoke

7- rising of the sun from the west instead of the east

QUESTION 36) BRING A SURAH TO PROVE THAT THERE IS PUNISHMENT IN THE GRAVE?

ANSWER 36:

Surat At-Takathur 

QUESTION 37) WHO WILL FOLLOW THE DAJJAL?

ANSWER 37:

Women and Jews

QUESTION 38) WHAT ARE THE FIVE OBJECTIVES OF ISA (AS) WHEN HE COMES BACK?

ANSWER 38:

Break the cross, kill the swine, abolish jizya, kill the dajjal, kill yajuj and majuj

QUESTION 39) WHICH CITY WILL ISA (AS) DESCEND IN?

ANSWER 39:

The white minaret of Damascus as in hadith Christ, son of Mary, and he will descend at the white minaret in the eastern side of Damascus wearing two garments lightly dyed with saffron and placing his hands on the wings of two Angels.  [Sahih Muslim (4/2250-2255) No. 2937]

QUESTION 40) TWO HADITH THAT PARADISE AND HELL ARE ALREADY CREATED?

ANSWER 40:

When Allah created paradise He told Gabriel to go and look at it and the Hellfire complained to Allah about its heat

QUESTION 41: NAME OF THE ANGEL THAT WILL BLOW THE TRUMPET AND HOW MANY TIMES?

ANSWER 41:

Isfrael and 3 times

QUESTION 42) WHAT IS THE NAME OF THE AMIR OF THE KEEPER OF THE HELLFIRE?

ANSWER 42:

Malik

QUESTION 43) MUHAMMED IBN ABDEL WAHHAB WROTE USOOL ATH THALATHA, WHAT ARE THEY?

ANSWER 43:

Who is Lord? What is your religion? and Who is your Prophet?

QUESTION 44) WHAT IS THE DIFFERENCE BETWEEN THE NAFS AND THE RUH?

ANSWER 44:

Nafs is when the soul is inside your body and ruh it is when it is outside
  
QUESTION 45) FIVE SIGN A PERSON DIED A GOOD DEATH?

ANSWER 45:

Died on a friday, died on the battlefield, died on a sacred journey, died with shahada, died drowning

QUESTION 46) WHICH KALIF PUT THE QURAN IN BOOK FORM?

ANSWER 46:

Abu Bakr (RA)

QUESTION 47) WHICH KALIF PUT THE QURAN IN THE QURAISHI DIALECT?

ANSWER 47:

Uthman (RA)

QUESTION 48) WHICH KALIF TOOK JERUSALEM?

ANSWER 48:

Umar (RA)

QUESTION 49) WHICH KALIF ERADICATED THE KHAWARIJ?

ANSWER 49:

Ali (RA)

QUESTION 50) WHICH KALIF ABDICATED AND GAVE POWER TO MUAWIYAH?

ANSWER 50:

Hassan

QUESTION 51) WHICH KALIF ESTABLISHED THE FIRST MUSLIM NAVY?

ANSWER 51:

Muawiyah (RA)